MENU

ZUPY

Zupa dnia (poniedziałek-piątek) | 7
Aromatyczny rosół z makaronem | 9
z kołdunami 13
Barszcz czerwony czysty | 8
z kołdunami 13
Zupa borowikowa
(sobota-niedziela) | 15

DANIA GŁÓWNE

Danie dnia (poniedziałek-piątek) | 18 – z zupą dnia | 24
Klasyczny schabowy z purée ziemniaczanym i kapustą zasmażaną | 26
Devolaile nadziewany mozzarellą z frytkami i surówką marchewkową | 26
Żeberka z pieca z purée ziemniaczanym, kapustą zasmażaną i sosem | 26

DANIA GŁÓWNE dostępne w soboty i niedziele
Rolada wołowa z kluskami śląskimi, modrą kapustą i sosem | 28
Pieczone kacze udko z kluskami śląskimi, modrą kapustą i sosem | 28
Łosoś w ziołach z purée szczypiorkowym, sałatą i winegretem | 33
Wegańska łódka bakłażanowa z warzywami, tofu i pieczonymi batatami | 30

DANIA POPULARNE

Krokiet z mięsem | 10
Krokiet z pieczarkami i mozzarellą | 10
Pierogi ruskie – 10 sztuk | 16
Pierogi z mięsem – 10 sztuk | 16
Naleśniki z serem i owocami sezonowymi 2 sztuki | 16

DODATKI

Puree ziemniaczane | 6
Frytki | 7
Kluski | 8
Sos | 2
Surówka z modrej kapusty | 6
Kapusta zasmażana | 6
Zestaw marchewka-seler | 6

DESERY

Panna cotta | 6
Tiramisu | 8

NAPOJE

Herbata rozgrzewająca | 7
Kawy Lavazza | 5

Woda mineralna 0,3 l | 3
Napoje gazowane 0,3 l | 3
Soki 0,3 l | 3

Piwo bezalkoholowe 0,5 l | 6