Świąteczne spotkania

Zbliżają się już drugie święta Bożego Narodzenia w historii Restauracji Salwator Park. Tegoroczne święta zapowiadają się jeszcze piękniej i smaczniej. Już dzisiaj zachęcamy Państwa do skorzystania z naszej oferty i zorganizowania u nas spotkania o charakterze wigilijnym dla swoich współpracowników. Gwarantujemy wysoką jakość, smaczną tradycyjną i nowoczesną kuchnię oraz niepowtarzalny klimat.
Chętnie odpowiadamy na indywidualne pomysły dotyczące menu, ale proponujemy również gotowe zestawy, które prezentujemy poniżej.

Szczegółowe informacje uzyskasz dzwoniąc pod numer tel. 575616222

MENU WIGILIJNE W RESTAURACJI SALWATOR PARK 2016

WIECZERZA PIERWSZA GWIAZDA – TRADYCYJNA

Przystawka
Wędzony łosoś na zielonej rozecie

Zupa
Barszcz z grzybowymi uszkami
(opcjonalnie barszcz z krokietem nadziewanym kapustą i grzybami)

Danie główne
Wyborny polski karp smażony sauté, puree ziemniaczane, kapusta z grzybami
(opcjonalnie karp panierowany lub w migdałach),

Deser
Kołocz z makiem

Napoje
kawa, herbata, kompot z suszonych owoców, soki owocowe, woda mineralna

WIECZERZA SREBRNA BOMBKA

Przystawka
Polędwiczka wieprzowa po myśliwsku

Zupa
Świąteczna zupa grzybowa z pietruszkowymi kluseczkami
(opcjonalnie z groszkiem ptysiowym)

Danie główne
Kieszeń pasterza (pieróg drobiowy nadziewany fasolką szparagową w delikatnym białym sosie), ziemniak pieczony w rozmarynie, polskie warzywa glazurowane

Deser
Makówki

Napoje
kawa, herbata, kompot z suszonych owoców, soki owocowe, woda mineralna

WIECZERZA ZŁOTA BOMBKA

Przystawka
Terrina z wędzonego pstrąga koralami z czarnej ikry zdobiona

Zupa
Zupa rybna z grillowaną krewetką i kolendrą

Danie główne
Udko z kaczki flambirowane Żubrówką, sos, kluski śląskie, modra kapusta na ciepło

Deser
Makówki, strudel jabłkowy

Napoje
kawa, herbata, kompot z suszonych owoców, soki owocowe, woda mineralna

WIECZERZA DIAMENTOWA BOMBKA

Przystawka
Carpaccio z wołowiny z parmezanem i leśnymi grzybami
(opcjonalnie Carpaccio z buraka ćwikłowego)

Zupa
Bulion z bażanta z leśnymi pierożkami

Danie główne
Rolada z łososia z krewetką w sosie maślano-cytrynowym, tagliatelle ze szpinakiem
(opcjonalnie purée pietruszkowe, kalafior Romanesco z orzechami laskowymi)

Deser
Czekoladowa pralina z nadzieniem śliwkowym

Napoje
kawa, herbata, kompot z suszonych owoców, soki owocowe, woda mineralna

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *